Castelló combinarà el transport de tren, camions i vaixells

S'instal·larà una estació intermodal al port que millorarà la competitivitat de les empreses taulelleres.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració, María José Salvador, presenta l'estudi sobre la nova estació intermodal.
La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració, María José Salvador, presenta l'estudi sobre la nova estació intermodal.

Castelló disposarà a partir del 2020 d'una estació intermodal que permetrà connectar el transport de mercaderies que es fa per carretera amb el marítim i el ferroviari. Aquesta infraestructura farà augmentar la competitivitat de l'economia local i provincial en posar-la en contacte amb els mercats europeus. La futura estació on s'invertiran 20 milions d'euros, ocuparà una superfície de 30 hectàrees de terreny entre el polígon del Serrallo i el port de la ciutat.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració, María José Salvador, subratlla la importància de l'estació, però adverteix que perquè siga realment eficient ha d'anar paral·lela a les obres dels corredors del Mediterrani i del Cantàbric, dues de les reivindicacions de l'actual legislatura.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha presentat l'estudi de la futura demanda d'aquestes instal·lacions tot indicant que els terrenys on s'ubicaran es troben en un punt estratègic per a sectors clau del territori com els cítrics, la indústria química o el sector tauleller. I és que el 97,8% de les fàbriques de ceràmica es localitzen a menys de 30 km de la futura estació i podran carregar així els seus contenidors en tren i exportar a Europa.

Actualment, les exportacions de la província de Castelló es fan majoritàriament per carretera, seguides del transport per mar mentre que el ferrocarril no aconsegueix enlairar-se.

Si es compleixen les previsions, d'ací a dos anys, la nova estació intermodal serà un factor d'atracció que canviarà el trànsit de mercaderies i impulsarà la competitivitat de les empreses.

També et pot interessar

stats