Castelló celebra per primera vegada el nou any xinés

La festa té com a objectiu fusionar les dues cultures, tenint en compte l'increment de la població xinesa a les comarques de Castelló.

Les activitats per a celebrar el nou any xinés se celebren al llarg de tot el dia.
Les activitats per a celebrar el nou any xinés se celebren al llarg de tot el dia.

Castelló de la Plana celebra aquest dissabte el nou any xinés per primera vegada amb tota una sèrie d'activitats. L'Associació Cultural Xinesa a Castelló i l'ajuntament són els organitzadors d'aquesta jornada intercultural que té lloc a la plaça de Santa Clara.

La festa té com a objectiu fusionar les dues cultures, tenint en compte l'increment de la població xinesa a les comarques de Castelló, una colònia de més de 3 mil persones, que gestionen al voltant de 300 negocis.

Al llarg de tot el dia, se celebren balls i danses tradicionales xineses, així com la cerimònia del te que es fa en un envelat instal·lat en aquesta plaça de Castelló. A més, es podrà participar en la lectura d'un poema xinés, una desfilada, manualitats i jocs infantils. Els veïns i veïnes podran també conéixer la singularitat de la caligrafia i els ideogrames xinesos mitjaçant una sèrie de tallers.

L'associació de la Xina a Castelló vol, així, promocionar la cultura d'aquest país a les comarques de Castelló. Al mateix temps, anuncien el repte d'establir ponts d'unió entre les delegacions empresarials xineses i els empresaris locals, preferentment del sector de la ceràmica industrial.

També et pot interessar

stats