Castelló acull una jornada sobre alimentació saludable en edat escolar

Forma part de la campanya ‘‘A menjar sa!’’, impulsada per l'Ivifa i la Unió de Llauradors.

Castelló acull una jornada sobre alimentació saludable en edat escolar
Castelló acull una jornada sobre alimentació saludable en edat escolar

La segona de les tres jornades que l'Institut Valencià d'Investigació i Formació Agroambiental (Ivifa) ha organitzat perquè el treball de conscienciació dels escolars quede reforçat amb una major consciència dels pares quant a una alimentació correcta com a font de salut dels fills, té lloc aquest dimecres a la Facultat d'Humanitats de la Universitat Jaume I de Castelló.

Aquestes jornades formen part del pla ‘‘A menjar sa!’’, impulsat aquest curs 2018-2019. L'objectiu principal de la campanya és fomentar el consum de fruites i hortalisses, llet i productes lactis, entre l'alumnat d'edats primerenques, així com millorar-los els hàbits alimentaris cap al consum de productes més saludables. Al mateix temps, també volen conscienciar els menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

En aquesta edició es preveu repartir més de 231.000 quilograms de fruita de temporada a granel i de quarta gamma -hortalisses i verdures poc transformades- com ara cireres, nispros, taronges, prunes, bresquilla i albercocs, 19.000 litres taronja escorreguda, 37.000 litres de llet pasteuritzada i 43.000 quilos de iogurt natural. Tots els productes són de la Comunitat Valenciana i la major part, ecològics i emparats en marques de qualitat.

A més, es duran a terme moltes activitats complementàries, com ara xarrades sobre el balafiament dels aliments, dirigides al professorat, alumnat, AMPA i famílies, en 25 centres de tot el territori; més de 500 tallers per a 10.000 alumnes sobre l'alimentació en l'etapa escolar; i al voltant de 40 visites guiades per a prop de 1.800 alumnes, a explotacions agràries o centres de manipulació i condicionament de fruites i verdures, entre altres.

També et pot interessar

stats