El castell de Santa Bàrbara de Coix es queda sense llum pel robatori del cablejat de l'enllumenat

L’Ajuntament ha instal·lat càmeres de videovigilància per a “frenar els responsables dels actes vandàlics”

Castell de Santa Bàrbara de Coix
Castell de Santa Bàrbara de Coix / Turisme Comunitat Valenciana

El castell de Santa Bàrbara de Coix (Baix Segura) s’ha quedat a fosques a conseqüència del robatori del cablejat dels focus que enllumenen el monument. La regidora de Patrimoni de Coix, Salut Lozano, ha assegurat aquest dijous que ja s'han denunciat a la Policia Local aquests actes vandàlics, intensificats en les últimes setmanes. "Els focus que donen llum al Castell estan en gàbies perquè no puguen ser robats. No obstant això, en les últimes setmanes se'ls han emportat i han trencat els cables perquè no hi haja connexió de llum", ha explicat la regidora.

En qualsevol cas, el consistori ha instal·lat càmeres de vigilància al Castell per a "frenar als responsables d'aquests actes vandàlics". "Des de l'Ajuntament —ha dit Lozano— s'han invertit 100.000 euros en aquesta primera fase d'instal·lació de càmeres de seguretat per a aconseguir un poble més segur, i previndre aquest tipus d'actes delictius". La regidora ha confirmat que el consistori té previst reposar el material robat "com més prompte millor" perquè el Castell torne a il·luminar-se per les seues festes patronals en honor a la Verge del Carme.

El castell de Coix, d’origen musulmà i un dels més antics de la Comunitat Valenciana, està en la lloma d’un turó de 80 metres d’alçària, i des d'allí hi ha bones vistes del Baix Segura. Al voltant s’han trobat restes arqueològiques des de l’Edat de Bronze fins als nostres dies, amb especial presència ibera, romana i medieval.

També et pot interessar

stats