Dos casos de violència de gènere a la Comunitat Valenciana en les últimes 48 hores

Un s’ha notificat a València, i l’altre, a Oriola. La Policia ja ha detingut els presumptes agressors.

Un agent del grup Gama, de la Policia Local de València, que s'encarrega de fer el seguiment dels casos de violència de gènere a la ciutat
Un agent del grup Gama, de la Policia Local de València, que s'encarrega de fer el seguiment dels casos de violència de gènere a la ciutat / Policia Local València

Agents de la cinquena unitat de districte i GAMA de la Policia Local de València han detingut aquest dilluns un home per un presumpte delicte de violència de gènere després que la seua parella haguera denunciat agressions físiques i sexuals constants, així com que la va obligar a avortar dues vegades l’any passat, segons s’explica en un comunicat de l’Àrea de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València.

A més, la dona ha denunciat el presumpte robatori de 5.000 euros per part de la seua parella, que també l’amenaça, aparentment, amb denunciar la seua situació irregular. La dona, que és la primera vegada que presenta una denúncia, afirma que la seua parella li ha anat tancant el cercle d’amistats i no li ha permés eixir pràcticament del domicili. Per últim, ha expressat que la seua parella l’ha feta fora en moltes ocasions de l’habitació que compartien al domicili i l'ha obligada a dormir en una catifa de la casa.

Un altre cas de violència de gènere a Oriola

D’altra banda, la Policia Local d’Oriola (Baix Segura) ha detingut un home per presumptament haver amenaçat la seua companya sentimental en un habitatge de la pedania de Raiguero, on, aparentment, va arribar a mostrar un ganivet. L’escena, a més, la podria haver vist un dels fills menors de la dona.

Els fets van ocórrer a última hora de la vesprada de dissabte, quan una telefonada del 112 va alertar als agents que un home proferia, suposadament, amenaces a la seua parella en aquest domicili, segons un comunicat de l’ajuntament.

Amb tot, la Comunitat Valenciana va tancar l'any 2020 amb 9.930 casos actius en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén). Són 30 casos més respecte a les dades oficials del mes anterior, als quals cal sumar 81.319 casos detectats des de 2007, any en què es van iniciar els registres.

També et pot interessar

stats