Els casos de ronya es disparen en sis col·legis d’Alcoi

Els metges recorden que és una malaltia de la pell molt contagiosa i cal seguir el tractament recomanat per a erradicar-la

Els casos de ronya es disparen en sis col·legis d’Alcoi / À Punt NTC

Preocupació a l'Àrea de Salut d'Alcoi per un brot de sarna que afecta 62 persones, 56 d'elles a Alcoi. Es tracta fonamentalment de xiquets i xiquetes de sis col·legis diferents i una escoleta, a més d'alguns dels familiars. A més, s’han registrat quatre casos a Benimarfull (Comtat) i dos a Ibi (Alcoià). "En zones tancades, com les escoles, està propagant-se molt ràpidament", assegura Alberto Acosta, delegat del sindicat mèdic a Alcoi. 

Un equip de dermatòlegs i metges de salut pública ha visitat aquesta setmana tots els centres afectats per a explicar el protocol i detectar possibles nous casos. La ronya és una malaltia que es creia erradicada, però de la qual s'han detectat casos nous a tot Espanya. El causant és un paràsit i provoca pàpules en la pell que generen picor. 

Tot i que no és una malaltia greu, des de Salut Pública recorden que és molt contagiosa, i cal seguir el tractament recomanat per a erradicar-la i evitar que continue propagant-se. La regidora Teresa Sanjuán explica que, quan se'n detecta un cas, el malalt ha d’anar a casa, posar-se la crema durant dotze hores, llavar tota la roba i no eixir del domicili en 48 hores. 

Es desconeix l'origen del brot, però es descarta que siga en un centre educatiu. Confien que, amb el protocol establit per Salut Pública, el brot estiga controlat en un parell de setmanes.

També et pot interessar

stats