Els casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana repunten fins a 672 en l’últim dia

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat dues morts en residències d’ancians a Castelló i Alacant.

Sanitaris realitzant proves PCR
Sanitaris realitzant proves PCR / Efe.

Després de registrar-se ahir dilluns un lleuger descens, els casos de coronavirus tornen a repuntar a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimarts 672 contagis, 170 més dels que es van comunicar en l’últim balanç. Així, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia creix fins a 28.550; per províncies, 3.022 a Castelló, 8.934 a Alacant i 16.587 a València.

Amb l’increment dels casos, s’eleven també els ingressos en els hospitals i en les unitats de cures intensives. A dia de hui hi ha 465 persones ingressades als centres sanitaris valencians, dotze més que dilluns, de les quals 71 romanen a les UCI.

A més, després de baixar durant dos dies consecutius el nombre de casos actius, aquest dimarts la xifra creix en més d’un centenar, fins a un total de 5.826, fet que suposa un 15,5% del total de positius des de l’inici de la pandèmia.

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal també ha notificat dues defuncions en residències, una a la província de Castelló i una altra a la d’Alacant. Preocupa la situació als centres de persones majors, amb 52 residències valencianes que tenen en aquests moments algun cas positiu (4 a Castelló, 17 a Alacant i 32 a València). Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari set centres: dos a Alacant i cinc a València.

Més d’una trentena de brots

Aquest dimarts s’han notificat un total de trenta-tres brots, la majoria d’origen social a excepció de tres de tipus laboral i un relacionat amb l’oci. Destaquen els focus de Xàtiva, Algemesí, Alacant i Ontinyent, tots amb 10 casos. A més, també hi ha municipis que han registrat més d'un brot. En concret, s'han registrat dos brots a Borriol, Xàtiva, Castelló de la Plana, Elx, Dénia i a Pobla de Vallbona. A València se n'han registrat 7 brots mentre que a Montcada, Carlet, Santa Pola, l’Eliana, Navarrés, Catarroja, Sagunt,, Bolbait i Vilamarxant. Benicarló i Vinalesa s'ha registrat un brot.

També et pot interessar

stats