Els casos actius de coronavirus pugen per primera vegada des del 27 de gener, fins als 3.409

La Comunitat Valenciana ha registrat 270 positius per Covid-19, la xifra més alta en dotze dies. 

Evolució dels casos actius de Covid-19 en 2021
Evolució dels casos actius de Covid-19 en 2021 / À Punt NTC

La davallada sostinguda de la corba de contagis es trenca a la Comunitat Valenciana i, per primera vegada des del 27 de gener, els casos actius registren una lleugera pujada. Hui dia hi ha 3.409 persones malaltes de Covid-19 al territori valencià. Són només 35 contagis més que dimarts passat, però deixen arrere la tendència positiva que s’havia mantingut des de finals de gener, en els pitjors moments de la tercera onada, quan es van arribar a notificar 72.036 positius actius. 

Aquest repunt es deu al fet que el nombre de contagis diaris -270-, supera en la jornada de hui el de les altes, amb 220 en les últimes 24 hores. Cal destacar que el nombre de positius notificats aquest dimecres és el més alt registrat en els últims dotze dies i s’allunya de la mitjana de l’última setmana, amb vora 150 casos notificats cada dia. 

Caldrà esperar a veure si aquests registres són només un suau repunt dels casos actius i dels contagis diaris o s’associen a l’etapa de vall que estan vivint la resta de les comunitats autònomes, tal com ja han apuntat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, amb xicotets increments de la incidència acumulada.

Pel que fa a les defuncions, la Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat aquest dimecres 15 morts, un registre semblant als de l’última setmana. Només un dels decessos ha tingut lloc en una residència de persones majors. 

La pressió hospitalària, a la baixa

L’indicador epidemiològic que sí que baixa és el que respecta a la pressió hospitalària. Hui dia hi ha 473 persones ingressades als centres sanitaris valencians, quinze menys que dimarts. També baixa en cinc malalts el nombre de persones que ocupen un llit a les unitats de cures intensives, fins a 114 en aquests moments. 

 

També et pot interessar

stats