Els casos actius de coronavirus freguen els 2.400 en el pitjor cap de setmana de la desescalada

S’han identificat 629 contagis nous i 18 brots més, la majoria a València i l’àrea metropolitana, a més d’una altra defunció.

Les reunions amb amics i familiars continuen estant darrere de la majoria dels nous contagis
Les reunions amb amics i familiars continuen estant darrere de la majoria dels nous contagis

La Comunitat Valenciana ha identificat 629 contagis nous de coronavirus, alguns d’ells compresos en els 18 brots més que ha detectat la Conselleria de Sanitat Universal. La xifra suposa vora un centenar més de contagis que dilluns passat, però l’augment és encara més significatiu si es compara amb el mes passat, ja que suposa un increment notable, de més de 600 contagis, respecte al 10 de juliol, quan es van detectar només 24 nous positius. Amb aquestes xifres, els casos de Covid-19 actius s’eleven a 2.389.

D’acord amb el balanç que diàriament ofereix la Conselleria de Sanitat Universal, el 10,16% dels casos diagnosticats estan actius aquest segon dilluns d’agost, un percentatge que ha anat escalant a poc a poc al llarg de tota la setmana passada, que s’iniciava amb un 7,6% dels positius.

El cap de setmana deixa 23 ingressos més

L’augment de xifres també és prou notable en el cas de les hospitalitzacions: aquest dilluns hi ha 23 persones més ingressades que el divendres passat. Actualment hi ha 183 pacients als hospitals valencians, és a dir, 66 més que fa només una setmana. La comparativa resulta encara més cridanera si s’atén als pacients ingressats fa un mes (54).

Els hospitals de València acullen la majoria dels 183 pacients ingressats, amb 120, mentre que els d’Alacant compten amb 54 d'aquests i els de Castelló, amb 9. De tots els hospitalitzats, 16 estan a les unitats de cures intensives (7 a Alacant i 9 a València).

Seguint amb la tendència dels últims dies, València i l'àrea metropolitana tornen a acumular 14 dels 18 nous focus identificats. 11 d'aquests tenen un origen social i dos més es vinculen a un lloc d’oci nocturn, mentre que l'altre s’ha produït en l’entorn laboral. Aquests brots suposen, en conjunt, 65 contagis nous. A banda dels de la capital i l'àrea metropolitana hi ha un focus nou a Bolbait (amb 5 contagiats vinculats a un local d’oci), un altre a Requena (3 casos amb origen social), un nou a Orpesa (4 persones s’han contagiat en una reunió) i un a Gandia (amb 4 casos, que s’han originat a un centre hospitalari).

Paral·lelament als brots, també ha crescut el nombre de centres socials amb usuaris que han contret la Covid-19: dues residències de majors més i un altre centre de persones amb discapacitat. Per tant, a hores d’ara hi ha algun cas actiu en 23 centres (18 residències de majors, 3 de persones amb discapacitat i dos centres de menors).

De fet, deu dels nous contagis confirmats aquest dilluns s’associen a les residències de majors, dos corresponen a usuaris i huit a treballadors de l’àmbit sociosanitari.

En conjunt, les comarques del centre concentren 463 nous contagis; les del sud 133 i les del nord una vintena. A més, hi ha 13 casos nous sense assignar a cap d’aquestes zones. De tots ells, dos de cada tres persones a les quals se’ls ha diagnosticat el virus (67%) són asimptomàtiques.

Respecte a les víctimes, el virus se n'ha cobrat 1.482 a la Comunitat Valenciana, donat que s’ha sumat una defunció més respecte al balanç anterior, que s’ha convertit en la tercera mort aquest mes d’agost.

També et pot interessar

stats