Els casos actius baixen un 27% en una setmana, fins als 14.402 positius

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 1.119 nous contagis i 5 defuncions en l’últim dia. I pel que fa la incidència acumulada baixa tretze punts, fins als 282 casos

pcr
Imatge d'arxiu d'una prova PCR

La corba de la quarta onada continua caent a la Comunitat Valenciana. Un dels indicadors epidemiològics que ho corroboren és el dels casos actius, és a dir, el nombre de persones malaltes de Covid hui dia. En aquests moments hi ha 14.402 positius actius al territori valencià, un 27% menys que fa una setmana, quan hi havia 19.702 persones amb coronavirus. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 1.119 nous contagis, una xifra molt semblant a la de la mitjana diària dels últims set dies, que se situa en 1.056 positius. 

Baixa també la pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana. Hui dia hi ha 475 persones ingressades als centres sanitaris valencians. Són un 17% menys que fa una setmana, quan hi havia 573 malalts en planta. En el cas de les unitats de cures intensives, va disminuint, tot i que més lentament. Ara per ara, hi ha 84 valencians i valencianes en vigilància intensiva, un 11% menys que fa set dies (95). 

Aquest divendres s’han de lamentar cinc noves defuncions, totes elles corresponents als últims set dies. El total de decessos des de l'inici de la pandèmia se situa en 7.618. 

La incidència baixa tretze punts, fins als 282 casos

La incidència acumulada a la Comunitat Valenciana està a prop ja d’abandonar el risc extrem per coronavirus, que se situa en més de 250 casos cada 100.000 habitants. Segons dades del Ministeri de Sanitat, la incidència en els últims catorze punts és de 282 positius, tretze punts menys que els notificats ahir (295). 

Pel que fa a la pressió hospitalària, baixa el percentatge de llits ocupats per malalts de Covid en planta, que se situa en un 4,65%. Per contra, puja el nivell de pressió a les unitats de cures intensives, amb un 12,27% de malalts de Covid en vigilància intensiva. 

També et pot interessar

stats