Cases Baixes se suma a un projecte europeu per a salvar de l'extinció l'alosa becuda

La localitat del Racó d’Ademús cedirà cinquanta hectàrees de muntanya perquè solten l’au i es reintroduïsca en la zona

Un exemplar d'alosa becuda
Un exemplar d'alosa becuda / Ajuntament de Cases Baixes

L'Ajuntament de Cases Baixes (Racó d’Ademús) formarà part del projecte europeu LIFE Connect Ricotí que lluitarà contra el perill d'extinció de l’alosa becuda, au inclosa en el Catàleg Nacional d'Espècies Amenaçades.

El paper que jugarà Cases Baixes en aquest projecte és la cessió temporal d'unes cinquanta hectàrees de muntanya de propietat municipal que es prepararan per a la solta i reintroducció de l’espècie en aquests terrenys.

Dos exemplars d'alosa becuda
Dos exemplars d'alosa becuda / Ajuntament de Cases Baixes

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, l'objectiu de formar part d'aquests projectes és posicionar Cases Baixes com a col·laborador en iniciatives mediambientals a escala europea, "donant el protagonisme que mereix al medi natural que l’envolta, aprofitant sempre la repercussió que comporta". "Per desgràcia, la muntanya cada vegada està més abandonada i desaprofitada, i si la podem revalorar per a posar en marxa col·laboracions com aquesta, creiem que el resultat és altament positiu", manifesten des de l'Ajuntament.

L'alosa becuda és una au que resideix en la península Ibèrica i roman durant l'hivern en les àrees de reproducció. Hi ha registres de dispersió tardorenca, així com de fugides de poblacions amb condicions climàtiques severes.

Els projectes LIFE són considerats com els més importants de la Unió Europea quant al finançament de projectes de conservació mediambientals i el desenvolupament de polítiques i de legislació comunitària en matèria mediambiental.

També et pot interessar

stats