Casado responsabilitza el govern de Sánchez de la crisi migratòria a les illes Canàries

El líder dels populars ha criticat també “l’espectacle” de les crítiques de Podem a la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Pablo Casado aquest dissabte a Arguineguín (Gran Canària)
Pablo Casado aquest dissabte a Arguineguín (Gran Canària) / Europa Press

El president del PP, Pablo Casado, ha responsabilitzat el president del govern, Pedro Sánchez, de la crisi migratòria que estan patint les illes Canàries i li ha demanat que “pose orde” en el seu govern després de “l’espectacle” de veure una dirigent de Podem, Ione Belarra, criticant la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Casado ha fet aquestes declaracions des del moll d’Arguineguin, a Gran Canària, fins on s’ha desplaçat aquest dissabte, i on a hores d’ara queden encara 758 migrants allotjats en una carpa. És la xifra més baixa en setmanes, molt inferior als 2.300 que va arribar a haver-hi fa uns dies, segons ha informat Creu Roja. Els migrants que queden són tots homes d'origen magribí i entre ells n'hi ha dèsset que han donat positiu.

En l'actualitat, hi ha 5.500 migrants allotjats en dèsset hotels i edificis d’apartaments de Canàries, segons dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. En total, 18.300 persones han arribat a l’arxipèlag enguany.

El líder del PP ha fet Sánchez responsable “d’aquesta situació insostenible”, per “l’efecte crida que va inaugurar només arribar al govern, amb la processó de ministres per a rebre l’Aquarius (que el juny del 2018 va arribar a València amb 629 persones a bord) o l’apel·lació de “papers per a tots” que ha fet Podem fa uns mesos, volent regularitzar 600.000 sense papers, el que fa que les màfies acaben tenint com a destinació la ruta atlàntica”, ha exposat.

Casado ha subratllat que Sánchez no pot fer de Canàries la Lampedusa o la Lesbos d’Espanya ni que les illes siguen un “tap migratori” per a intentar “tapar la incompetència i la falta de lideratge que està tenint el president del govern”.

El líder dels populars també ha demanat Sánchez que el Govern d’Espanya “no estiga dividit” i ha lamentat “l’espectacle” de veure la secretària d’Estat d’Agenda 2030 i dirigent de Podem, Ione Belarra, criticant la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Ábalos: “No es pot donar el missatge que açò és possible”

Per la seua banda, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha explicat que les 7.000 places anunciades pel govern per a afrontar l’arribada de migrants a les Canàries són provisionals, ja que el seu objectiu és que tinguen “unes condicions d’atenció decoroses”, fins que siguen retornats als seus països i evitar “les imatges” d’amuntonament al moll d’Arguineguín.

Amb motiu de la seua visita a les obres d’ampliació de l’aeroport Tenerife Sur, Ábalos ha afirmat que “no es pot donar el missatge que açò és possible”, en referència a l’entrada il·legal en Espanya, a banda que l’Estat té “una responsabilitat” davant la Unió Europea.

També et pot interessar

stats