La Casa Ronald McDonald de València, deu anys ajudant menors malalts i les seues famílies

La fundació acull xiquets i xiquetes malaltes que han hagut de desplaçar-se a València per a rebre tractament mèdic de llarga duració

Celebració dels deu anys de la Casa Ronald McDonald
Celebració dels deu anys de la Casa Ronald McDonald / Casa Ronald McDonald

La Casa Ronald McDonald de València es va inaugurar el 28 de febrer de l’any 2013 i des d’aleshores acull xiquets i xiquetes malaltes que han hagut de desplaçar-se a València per a rebre tractament mèdic de llarga duració. En tot aquest temps, la llar ha pogut acollir 1.441 famílies. Neonatologia, oncologia i cardiologia són les principals seccions on van les persones que han habitat la casa. L’estada de les famílies és completament gratuïta, siga quina siga la duració del tractament.

Ubicada a la vora de l'Hospital La Fe de València, la llar ha complit deu anys aquest dimarts, i ho ha celebrat amb un acte institucional al qual ha assistit el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, entre altres autoritats estatals, autonòmiques i municipals. Després de la visita a les instal·lacions, Mínguez ha remarcat la importància que té per a un xiquet o xiqueta malalta que la seua vida "es normalitze al màxim possible". "A pesar que la sanitat és universal i gratuïta, el sistema no té la possibilitat de proporcionar aquest entorn agradable que la Casa ofereix a les famílies i que tan important és des d'un punt de vista terapèutic", ha afirmat.

També ha destacat que la Casa Ronald McDonald de València "aconsegueix traslladar l'ambient familiar a un lloc on prevalen la solidaritat, la interculturalitat i la interacció entre famílies, i tot això afavoreix la recuperació dels xiquets i xiquetes".

Després de la visita a les instal·lacions, els assistents han pogut conéixer de prop diverses famílies allotjades en l'actualitat a la Casa, que els han transmés la importància de poder disposar d'aquest servei per a "poder centrar-se en el que és veritablement important: la recuperació dels seus menuts i menudes".

També et pot interessar

stats