La casa-drac de la Calderona que ara l’Ajuntament de Gilet vol recuperar

El consistori vol recuperar com a atractiu turístic una casa peculiar en forma de drac que està abandonada des del 2014.

Vivenda en forma de drac que l'Ajuntament de Gilet vol recuperar i convertir en atractiu turístic

El Drac de la Calderona, un espai artístic i únic, situat enmig del parc natural, tornarà a reviure després de l'abandó que ha patit des de l'incendi del 2014. L'Ajuntament de Gilet vol recuperar esta casa-drac per a convertir-la en un punt de referència turística integrat en la natura.

Aquesta casa particular està enmig de la serra Calderona, una casa-drac que va nàixer d'una pedrera. Va ser el somni que van fer realitat l'escultora Rhea Marmentini i el saxofonista Perico Sambeat l'any 2004. Van convertir l'espai en un centre d'art, però deu anys més tard va quedar abandonat després d'un incendi. Ara l'Ajuntament de Gilet vol recuperar este espai únic, segons ha avançat a À Punt Notícies l’alcalde de Gilet, Salvador Costa.

L'essència artística d’aquesta casa es mantindrà amb una sala d'exposicions. A més, segons ha anunciat Costa, tindrà un centre d’interpretació, un punt turístic i de partida per a rutes de ciclisme i senderisme.

L’Ajuntament ja ha aprovat el conveni de cessió amb els propietaris. A més, el consistori vol involucrar la Conselleria de Medi Ambient i l'Agència de Turisme en el projecte.

També et pot interessar

stats