Cas Taula: La jutgessa processa el ‘ionqui dels diners’ i l’exvicepresident de la Diputació de València

El jutjat aprecia indicis de presumpte blanqueig de capitals, malversació, prevaricació i falsedat en document públic.

L'exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, en una imatge d'arxiu, eixint de la Ciutat de la Justícia de València
L'exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, en una imatge d'arxiu, eixint de la Ciutat de la Justícia de València / Europa Press

El jutjat d’instrucció número 18 ha dictat una orde de processament i obertura de juí oral contra l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent (autodefinit com el ‘ionqui dels diners’), l’exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Montcada, Juan José Medina, així com empresaris i antics directius de l’empresa Imelsa. Es tracta de la primera peça del cas Taula que el jutjat envia per a l’obertura de juí.

Segons una ordre a què ha tingut accés À Punt Mèdia la jutgessa aprecia indicis de presumpte blanqueig de capitals, malversació, prevaricació, falsedat en document públic a través de contractes subscrits per l’àrea de Cultura de Diputació de València amb l’empresa Thematica Events.

Igualment s’investiga el contracte de l’Ajuntament de València amb aquesta empresa per al Bibliobus i un possible fraccionament per a afavorir Thematica Events.

Aquesta mateixa empresa va prestar serveis l’any 2007 durant la campanya electoral municipal d’aquell any i per a les generals del 2008 als candidats Vicente Betoret i Juan José Medina, que haurien sigut pagats per Imelsa.

Així mateix, les diligències miren d’esbrinar si una altra empresa (Berceo Mantenimientos) va poder emetre una factura falsa a la societat Thematica Events per a adquirir un immoble, habitatge, plaça de garatge i un traster a Xàbia.

També et pot interessar

stats