Cas Patraix: l'hora del veredicte

El jurat popular ha rebut les preguntes i emetrà un veredicte en un termini màxim de 48 hores.

Els dos principals acusats del cas Patraix
Els dos principals acusats del cas Patraix / Efe.

El jurat ha iniciat aquest divendres al migdia les deliberacions. Aquest mateix divendres s’han escoltat les paraules de perdó dels dos principals acusats, María Jesús M. (dona de la víctima quan van ocórrer els fets) i Salvador R. (amant de María Jesús).

El jurat ha rebut les preguntes amb els punts que han de dictaminar el grau de culpabilitat o innocència de Salvador com a autor material de l’assassinat d’Antonio Navarro, i d’ella com a inductora i planificadora del crim. El veredicte podria emetre’s en un termini màxim de 48 hores. El veredicte del jurat respondrà a una pregunta simple, centrada en si ell, que ha reconegut ser l'autor de les punyalades mortals, va actuar per la seua pròpia iniciativa o "de comú acord" amb ella.

El crim va tindre lloc el 16 agost de 2017, quan Salvador R. presumptament va apunyalar repetidament la víctima al garatge de la casa que compartia el matrimoni. La vista dels acusats, que estava prevista per al passat 15 d’octubre, va quedar ajornada després que les defenses sol·licitaren que es feren totes les proves pendents en contra dels acusats.

La Fiscalia sol·licita 22 anys de presó per a María Jesús M., que inclouen l’agreujant de parentiu, i 18 anys per a Salvador R. L’acusació popular apuja les penes fins als 25 i els 20 anys, respectivament. Per últim, la Fiscalia també demana que indemnitzen amb 250.000 euros els pares i el germà de la víctima.

També et pot interessar

stats