El cas Palau queda hui vist per a sentència

La Fiscalia demana condemnes entre dos i cinc anys per als acusats de malversació i prevaricació.

El cas Palau queda hui vist per a sentència
El cas Palau queda hui vist per a sentència

El juí per la suposada malversació de fons públics en el Palau de les Arts Reina Sofia de València, que té lloc en la secció segona de l’Audiència de València, quedarà vist per a sentència aquest dilluns.

Divendres, en la penúltima sessió del procediment que va començar el 21 de novembre, la Fiscalia va rebaixar les penes per als quatre acusats a entre dos i cinc anys de presó. Els acusa de malversació i prevaricació i sol·licita cinc anys per a l’exresponsable d’administració del Palau, Ernesto Moreno; tres anys per al president del consell d’administració de Patrocini, José Antonio Noguera Puchol; i per al conseller delegat de Patronici, Joaquín Maldonado. Per a l’excònsol de França a València i administrador de la societat Radcliffe, Pablo Broseta, demana dos anys de presó. 

En aquest procediment també estava acusada la exintendent del Palau de les Arts Helga Schmidt, però no ha arribat a asseure’s en la banqueta després de morir el mes de setembre passat, i per tant ha quedat extingida la seua possible responsabilitat penal.

La investigació va començar després d’un informe de la intervenció de la Generalitat del 2013 que va concloure que la Schmidt va formalitzar contractes que incomplien la llei, en adjudicar, sense publicitat ni concurrència, contractacions a una empresa de la qual era consellera, Patrocini de les Arts.  

També et pot interessar

stats