El carrer de Colom tindrà dos carrils bus-taxi després de Falles

Amb el tancament al trànsit de la plaça de l'Ajuntament, els usuaris podran arribar en transport públic al centre.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en la presentació dels nous canvis de mobilitat
El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en la presentació dels nous canvis de mobilitat / @AjuntamentVLC

A partir del 23 de març, l’Empresa Municipal de Transports a València canviarà la manera d’accedir al centre de la ciutat. Entre les novetats, afegirà un segon carril bus-taxi al carrer de Colom i augmentarà de cinc a nou les línies que hi circulen. 

Amb el tancament al trànsit privat de la plaça de l'Ajuntament, els usuaris podran continuar arribant en transport públic al centre, amb la nova línia C1-Centre Històric, que serà l'única que hi circularà, amb una freqüència de 4 minuts, pel carrer de la Pau fins al consistori. 

A més, sempre hi haurà un autobús de la C1, la flota de la qual serà tota híbrida o elèctrica, esperant els viatgers a l'intercanviador de la Porta de la Mar per a facilitar les connexions amb altres línies.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat que aquestes decisions s'emmarquen en l'objectiu d'humanitzar el carrer de Colom, després que la ciutadania decidira en el procés participatiu #DecidimValència2019 que s'elaborara un estudi per a reduir el trànsit motoritzat en aquesta via.

L'oposició critica la remodelació

Els grups municipals de PP, Ciutadans i Vox a l'Ajuntament de València han criticat l'anunci del regidor Grezzi, ja que consideren que provocarà un "triangle de les Bermudes" i un "col·lapse" en la circulació.

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha censurat que Grezzi i el "qüestionat gerent de l'EMT", en al·lusió al frau de quatre milions en l'empresa pública, "siguen els qui decidisquen per on poden circular els valencians". Estan "convertint el centre de València en el triangle de les Bermudes sense cap mena de consens i amb la complicitat dels seus socis de govern del PSOE", ha dit Giner.

Per part seua, el regidor del PP Carlos Mundina ha criticat que els canvis al carrer Colom "es faran sense consultar els veïns i comerciants, i sense tindre en compte les conseqüències que tindrà als barris adjacents". A més, el regidor de Vox Vicente Montañez ha criticat en un comunicat que aquesta actuació deixarà al trànsit rodat amb zones d'un únic carril, que haurà d'assumir els més de 20.000 vehicles que passen pel carrer: "Ara hauran d'anar en fila d'un, de manera que la cua pot ser monumental".

També et pot interessar

stats