La Carrasca de Culla, un arbre monumental situat a l’Alt Maestrat, acusa les intenses nevades a la Comunitat Valenciana

El passat temporal de pluja i neu, a més de provocar danys materials i de mobilitat, ha afectat la flora.

VÍDEO | La Carrasca de Culla, un arbre monumental situat a l’Alt Maestrat, acusa les intenses nevades a la Comunitat Valenciana

La Carrasca de Culla, un arbre monumental situat a l’Alt Maestrat i molt visitat a les comarques del nord, ha sigut una de les víctimes del passat temporal de pluja i neu. Aquest arbre amb més de 500 anys de vida, com altres elements de la flora valenciana, ha patit la força del vent, l’impacte de llamps i les nevades.

De fet, l’última nevada registrada ha trencat tres cimals pel pes de la neu i ha fet que una part alta s’haja quedat desprotegida i oberta. “Han patit càrregues de pes per a les quals no estan preparats”, ha confirmat Hèctor Miravet, net de la propietària de la carrasca, a À Punt NTC.

Per això, fa unes setmanes, membres del Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal de la Conselleria d’Agricultura acudiren a tallar les sobrants i protegir aquest arbre. De cara a l’estiu tornaran altra vegada per a minimitzar els danys que puga patir en aquesta estació.

També et pot interessar

stats