Carmen Vives: “El toc de queda és una mesura a curt termini”

La catedràtica de la Universitat d'Alacant creu que s'ha de seguir conscienciant la població per a lluitar contra el virus.

La catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d'Alacant, Carmen Vives
La catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d'Alacant, Carmen Vives / À Punt NTC

El toc de queda imposat pel govern espanyol, que té diferències segons la comunitat autònoma, no està deixant indiferent ningú.

À Punt Mèdia ha pogut parlar amb la catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d'Alacant, Carmen Vives, que ha assegurat que es tracta d'una mesura a curt termini. Vives creu que la nova normativa és totalment necessària per a lluitar contra el coronavirus, però que s'ha de combinar amb altres tipus d'actuacions per tal de ser encara més contundents en aquesta lluita i, sobretot, per a permetre que la societat estiga més tranquil·la amb el que l'envolta.

Per això, Vives considera fonamental la conscienciació de la societat. Fer campanyes informant i enumerant els beneficis d'utilitzar la mascareta o de mantindre la distància social i respectar les limitacions és una de les claus que pot marcar la diferència, ja que, segons ha comentat, és molt difícil que el toc de queda i un nou estat d'alarma es puguen mantindre en el temps.

Segons la catedràtica, aquest toc de queda també tindrà repercussions socials i econòmiques. Per això, espera que els resultats siguen favorables en un espai de temps molt menor que en l'anterior estat d'alarma, quan només després de quasi tres mesos es van començar a veure avanços significatius. “No estem en un bon moment, la transmissió és molt ràpida”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats