Carmen Montón: "Per al 2020 volem reduir un 10% la taxa de suïcidi"

La consellera de Sanitat parla en "Les notícies del matí" de la nova campanya de prevenció del suïcidi que la Generalitat presenta aquest dimarts.

Pots escoltar ací l'entrevista sencera a la consellera de Sanitat, Carmen Montón.
Pots escoltar ací l'entrevista sencera a la consellera de Sanitat, Carmen Montón.

La consellera de Sanitat i Salut Pública, Carmen Montón, ha avançat en Les notícies del matí, l'informatiu matinal de la ràdio d'À Punt Mèdia, que l'objectiu de la Generalitat és reduir en un 10% la taxa de suïcidis a la Comunitat Valenciana per al 2020.

Montón ha parlat de la nova campanya de prevenció del suïcidi que presenta el Govern valencià aquest dimarts i que inclou, entre altres iniciatives, una guia destinada als mitjans de comunicació sobre com tractar aquesta causa de mort de manera responsable. El document s'ha elaborat de forma conjunta amb la Unió de Periodistes Valencians.

A la Comunitat Valenciana es van registrar 336 morts per suïcidi durant l'any 2016. Aquesta xifra implica una ràtio de 6,8 casos per cada 100.000 habitants i situa el territori valencià per davall de la mitjana espanyola.

"La salut mental ha sigut la gran oblidada d'anteriors legislatures i aquest Govern del canvi ha volgut recuperar-la", ha afirmat la consellera. Ha recordat que el suïcidi figura entre les deu primeres causes de mort al món, i per això previndre'l és una part rellevant de l'Estratègia de salut mental de la Comunitat Valenciana 2016-2020.

Montón ha insistit també que cal "canviar la visió" que la societat té del suïcidi, eliminar els tabús i estigmes i oferir una oportunitat a totes les persones afectades perquè es tracta d'una causa de mort que es pot previndre.

En aquestes premisses s'emmarca precisament la nova campanya de la Generalitat, que, com ha explicat la responsable de la Conselleria de Sanitat, vol buscar la complicitat dels mitjans de comunicació per a oferir la ciutadania informació rellevant sobre el suïcidi.

També et pot interessar

stats