Carmen Baeza, l'única dona artista de les Fogueres

Fa sis anys que ho va deixar tot, faena i carrera universitària, per a fer-se artista foguerera.

Carmen Baeza en una de les fogueres que ha dissenyat
Carmen Baeza en una de les fogueres que ha dissenyat

No vol que li posen etiquetes, però és una pionera en un  món d'homes. Carmen Baeza, de 44 anys, va tindre un somni  i el va complir. Ara és l'única dona que  planta fogueres en les festes de Sant Joan d'Alacant. Té un taller menut on tota la família participa i li dóna suport. Li ha costat molt fer-se un nom entre homes, però ho ha fet, i ara és una persona realitzada. Gràcies a l'esforç i  la dedicació, enguany planta quatre fogueres,  dos a les Carolines Baixes i dos a la Mare de Déu del Remei. Segons ella, des de molt menuda sempre ha gaudit de la festa, però ser artista era allò que més la motivava. Primer va fer la carrera universitària d'Òptica, però, fa sis  anys, ho va deixar tot per a dissenyar, crear, i plantar fogueres.

Un somni complit

Carmen reconeix que és un món dur per als homes, però que és triplement dur per a les dones. Quan està plantant un monument , assegura que sempre tot el personal es dirigeix a parlar primer amb algun dels seues treballadors. Però ella no ha desistit mai del seu somni i ha vist complit l'insistent aspiració que de menuda tenia mentre disfrutava de les festes de Sant Joan.

Fer-se un nom en un món d'homes costa el triple

El que més li agrada de dissenyar monuments és el Dia de la Plantà. L'emoció de viure tot un any perquè la foguera nasca, no té preu per a ella. Segons Carmen, en este treball no es guanyen diners, però paga la pena. Ara, quan les fogueres siguen extingides per les flames, tornar a dibuixar un altre monument és tot un repte.

També et pot interessar

stats