Carmen Alborch i el dispositiu de l'Aquarius rebran les altes distincions de la Generalitat

Els màxims guardons de la Generalitat Valenciana s'entreguen el Nou d'Octubre.

Carmen Alborch i el dispositiu de l\'Aquarius rebran les altes distincions de la Generalitat
Carmen Alborch i el dispositiu de l'Aquarius rebran les altes distincions de la Generalitat

El Consell de la Generalitat aprova aquest divendres, 5 d'octubre, les distincions i altes distincions que s'entregaran el Nou d'Octubre. Les dos altes distincions han recaigut en Carmen Alborch i el dispositiu que va treballar per a rebre les persones migrants que van arribar amb la flotilla de l'Aquarius.

Carmen Alborch

Carmen Alborch és una política i escriptora valenciana. Va ser ministra de Cultura entre 1993 i 1996, en l’últim govern de Felipe González, i diputada socialista en les legislatures VI, VII i VIII. A més, va ser presidenta de la Comissió de Control Parlamentari d’RTVE i presidenta de la Comissió Mixta dels Drets de la Dona i de la Igualtat d'Oportunitats al parlament espanyol. En l’àmbit autonòmic, va ser directora general de Cultura de la Generalitat i directora de l'Institut Valencià d'Art Modern.

A banda de la seua carrera política, Alborch té una destacada carrera acadèmica. És doctora en Dret i professora titular de Dret Mercantil. Va ser directora del Departament de Dret Mercantil i degana de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

L’exministra ha rebut nombroses distincions per la seua lluita per la igualtat com ara el Premi de Dones Progressistes, el Premi Rosa Manzano i el Premi de la Federació d'Associacions de Dones Rurals. Alborch també és sòcia d'honor de l'Associació Clàssiques i Modernes i de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues.

Entre els guardons, destaca la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura i la Creu d'Honor de Sant Ramon de Penyafort. A més, Alborch és patrona d'honor del Teatro Real.

Dispositiu de l'Aquarius

L'altra alta distinció serà per al dispositiu especial que es va organitzar per a rebre el vaixell Aquarius el passat 17 de juny. Un total de 2.300 persones van formar part d'aquest dispositiu desplegat per a rebre i oferir assistència als 629 migrants que van arribar a València en la flotilla de l'Aquarius. Metges, psicòlegs, traductors, policies i advocats van treballar de manera coordinada per a donar una resposta humanitària conjunta a les necessitats d'aquestes persones.

També et pot interessar

stats