Carlos Sánchez, regidor de l’Ajuntament d’Elx: “Els vertaders 'influencers' són els nostres majors”

El consistori de la ciutat il·licitana posa en marxa una campanya per a “recuperar la dignitat” de les persones majors.

Imatges de la campanya "Iaios influencers" de l'Ajuntament d'Elx
Imatges de la campanya "Iaios influencers" de l'Ajuntament d'Elx

Qui té autèntic poder d'influència en  la nostra societat? La resposta a aquesta pregunta ha donat com a resultat la campanya “Iaios influencers”, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament d’Elx per a posar en valor la figura de les persones majors. “Els veritables influencers no són el youtubers, sinó els nostres majors”, ha assenyalat Carlos Sánchez, regidor de Majors del consistori.

La idea va sorgir arran dels casos de violència que han patit aquesta part de la població. “Volem que els nostres majors recuperen la dignitat, els ho devem tota la societat”. La campanya consisteix a posar en contacte els majors amb els més menuts a través de diferents tipus d’activitats, com ara unes olimpíades intergeneracionals, concursos de cuina o xarrades al voltant de la salut.

Les persones protagonistes de la campanya no són famoses, sinó que participen habitualment en els esdeveniments que s’organitzen en la regidoria de Majors. “Volem donar-los un lloc en la societat; són els que passegen els nets, els que els arrepleguen del col·legi, els donen el berenar i els que quasi sempre ens donen consells”, ha assenyalat Carlos Sánchez.

Connectar joves i majors

Entre les iniciatives desenvolupades hi ha una olimpíada intergeneracional, en què majors i joves participen conjuntament en classes de gimnàstica o jocs tradicionals, com ara “el mocador”, “peus quiets” o “passa la pilota”. Una altra de les propostes és “Sènior xefs”, una activitat que s’inspira en els programes de televisió i que vol recuperar la cuina tradicional.

Hi han participat xefs tan reconeguts com ara Susi Díaz, de La Finca, i el món empresarial també s'hi ha implicat. La proposta, que segons Carlos Sánchez ha sigut molt ben rebuda  per la ciutadania, està promoguda per les regidories de Majors i Comunicació de l’Ajuntament d’Elx.

També et pot interessar

stats