Carlos Fabra declara com a investigat pel cas Naranjax

Se l'acusa d'ocultar béns del patrimoni per a dificultar l'execució de la condemna.

Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló / Europa Press

L'expresident de la Diputació i del PP de Castelló, Carlos Fabra, ha declarat aquest dimecres davant del jutjat d'instrucció número 4 de Castelló de la Plana, com a investigat pel cas Naranjax.

El jutjat investiga si Fabra va ocultar béns del seu patrimoni, per a dificultar que la sentència per la qual va ser condemnat l'any 2013 s'executara. És a dir, investiguen si l'expresident de la Diputació, que va ser condemnat a quatre anys de presó, dels quals va estar un any i cinc mesos tancat a Aranjuez, i a pagar una multa d'1,4 milions d'euros per 4 delictes fiscals, ha amagat part del seu patrimoni per a no haver d'afrontar la sentència econòmica.

Aquesta investigació va ser la que va propiciar l'escorcoll del seu domicili de la localitat d'Orpesa, a la Plana Alta, el passat 22 de setembre, d'on la Policia Nacional es va emportar diversos documents.

El jutjat va obrir aquesta causa en 2017 després d'una denúncia de Fiscalia per la possible comissió de delictes de frustració de l'execució, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn i negociacions prohibides als funcionaris, sense perjudici d'una ulterior qualificació.

En aquesta nova causa estan investigats, a més del mateix Carlos Fabra, la seua dona, un dels seus fills i una quarta persona. Fabra i un dels investigats compareixeran aquest dimecres i els altres dos ho faran el dijous.

D'altra banda, el jutjat també investiga un entramat financer amb centenars de comptes bancaris per tot Espanya i que estarien vinculats també al que va ser líder del PP a Castelló durant més de vint anys.

També et pot interessar

stats