Carlet presenta el primer contenidor de refrigeració passiva que evita la propagació de plagues en cítrics

Permet conservar la temperatura durant 26 dies sense estar connectat a una font d'energia durant el trajecte

Carlet presenta el primer contenidor de refrigeració passiva que evita la propagació de plagues en cítrics

El sector agroalimentari no deixa d'innovar per a ser més competitiu i fer front a la competència de països que no compleixen la normativa. Un informe de l'Agència Europea de Seguretat Alimentària ha alertat que Sud-Àfrica no compleix la recomanació europea de tractar en fred els cítrics per a evitar la propagació de plagues.

Ara, un contenidor de refrigeració passiva de la companyia Inprous-PRS és exemple de tot el contrari. És el primer del món que incorpora una tecnologia pionera que permet refrigerar-lo en una única càrrega i conservar la temperatura durant 26 dies sense estar connectat a l'energia durant el trajecte, com passa actualment.

El primer contenidor s’ha carregat amb caquis a Carlet, i viatjarà a un grau de temperatura, amb destinació París. Però podria arribar fins a la Xina amb la fruita en perfectes condicions. 

Aquesta tecnologia redueix el consum energètic, és respectuosa amb el medi ambient i obri la possibilitat d'exportar a nous mercats. Segons el sector, aquest contenidor intel·ligent també els permetrà ser més competitius i fer front a la competència deslleial de països com Sud-Àfrica que no compleixen la normativa.

També et pot interessar

stats