Càritas València atén 12.000 persones durant el confinament, un 32% per primera vegada

Són principalment famílies amb fills, persones que han perdut la faena o afectades per un ERTO, migrants i dones soles amb fills.

Presentació de la Memòria de Càritas València
Presentació de la Memòria de Càritas València / Europa Press

Càritas València ha atés un total d'11.528 persones durant l'estat d'alarma pel coronavirus, de les quals un 32% eren noves assistències. Segons l'organització, aquesta xifra suposa el 23% del total de persones ateses el 2019 (49.523) i se’ls ha ajudat en qüestions relatives a alimentació, habitatge i ocupació.

L'increment de les atencions s'ha produït fonamentalment per la pèrdua de llocs de treball, els ERTO fets per les empreses o la pèrdua de faena informal com és la venda ambulant i l'arreplegada de ferralla.

Les persones ateses durant el confinament són principalment famílies amb fills (el 76,9%); persones que han perdut la faena o afectades per un ERTO (59,4%); migrant en situació irregular (54,6%); i dona sola amb fills (42,4%).

“Tot sembla indicar que les xifres de 2020 seran pitjors”, segons han assenyalat aquest dimarts el director de Càritas València, Ignacio Grande Ballesteros, i la secretària general de la institució, Fani Raga Quiles, en la presentació de la Memòria Institucional corresponent a l'any 2019 i la seua actuació al llarg de la pandèmia. La secretària general de Càritas s'ha mostrat preocupada per la taxa de pobresa a la Comunitat Valenciana, que és del 26%, 4,5 punts per damunt de la mitjana.

Per a sufragar aquestes accions, Càritas han invertit 431.653 euros entre el 14 de març i el 31 de maig, que se sumen als més de tres milions de l'any passat per a atendre les persones en situacions de major vulnerabilitat de la diòcesi. Aquests diners s'unixen als 883.990 euros destinats ajudar al treball de Càritas parroquials, en el manteniment dels seus programes i projectes d'atenció a les persones.

També et pot interessar

stats