Càritas va atendre a València un 6,8% més de persones durant el 2022

El perfil dels usuaris són dones amb fills, immigrants i també persones que s'han vist desbordades per l'augment dels preus

Persones fan cua per a rebre ajudes per a menjar a Càritas / À Punt NTC

La inflació ha fet que augmente el nombre de persones que no poden fer front a les despeses domèstiques i acudeixen a Càritas. El perfil són dones amb fills, immigrants i també persones amb faena que s'han vist desbordades per l'augment dels preus, l'energia i la vivenda. “Menge una vegada al dia i pague el lloguer o vaig a Càritas perquè m’ajuden i així no em tiren de la meua casa?”, exposa el director de Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló, Antonio Mir, com una de les realitats que viuen moltes famílies al territori valencià.  

A la diòcesi de València es va atendre 51.706 persones, xifra que suposa un repunt del 6,8% sobre l'any anterior. A la diòcesi de Castelló, per la seua banda, el repunt va ser del 16%. A més, un altre factor a tindre en compte és l’edat de les persones que necessiten ajuda i que actualment comprén entre els 30 i 45 anys. “És una edat en què les persones haurien de treballar en una ocupació digna”, assegura la secretària general de l’associació a València, Aurora Aranda. 

Aranda ha remarcat que el perfil de les atencions reflecteix tres bretxes: nacionalitat, atés que el 70% de les persones acompanyades són migrants; de gènere, que fa que el 74% són dones; i per edat: el 57% són menors. Per tant, assenyala, "ser dona, sobretot dona sola amb fills, ser menor de 44 anys, i ser migrant, continuen sent factors d'exclusió".

Unes persones que, tot i tindre un treball, acudeixen a aquesta institució. “Ara per ara, tindre treball no significa poder eixir de l’exclusió social”, afirma el director de Càritas València, Ignacio Grande. 

La majoria dels usuaris sol·liciten ajudes en alimentació, vivenda i la recerca d'un treball que els ajude a eixir d'aquesta situació. La inversió de Càritas a València ha superat els 12,6 milions d'euros i més de sis milions a Castelló. 

També et pot interessar

stats