Càritas alerta d’una captació de fons fraudulenta en el seu nom a través de les xarxes socials

L’organització catòlica denuncia que circula un missatge en cadena fals per a suposadament recaptar fons contra el coronavirus.

Telèfon mòbil, en una imatge d'arxiu
Telèfon mòbil, en una imatge d'arxiu

Càritas ha denunciat públicament els intents de phishing, és a dir, la suplantació d’una identitat de confiança, que està patint durant l’estat d’alarma. L’organització catòlica ha detectat una campanya fraudulenta que circula a través de WhatsApp i xarxes socials, utilitzant el nom i la imatge de la institució, per a recaptar ajuda i fons econòmics suposadament per a les persones afectades pel coronavirus.

“Estem treballant per a frenar aquest frau i posar la corresponent denúncia en la Policia Nacional”, han manifestat en un comunicat, a més de sol·licitar a la ciutadania que, en cas de rebre aquest missatge en cadena, s’abstinguen d’accedir-hi i eviten compartir-lo a través de qualsevol mitjà de comunicació o dispositiu. Si tenen qualsevol dubte a l’hora de fer un acte solidari per a pal·liar els efectes del coronavirus en les persones més vulnerables, aconsellen consultar els canals oficials de l’organització.

També et pot interessar

stats