Carcaixent ret homenatge a les seues víctimes de l'extermini nazi

Una exposició i un acte institucional recorden els cinc carcaixentins deportats a Mauthausen.

Durant l'acte a Carcaixent s'ha descobert un monòlit commemoratiu

Aquest cap de setmana Carcaixent recorda l'extermini nazi amb una exposició i un homenatge institucional, amb l'objectiu de retre homenatge als cinc carcaixentins que van estar deportats a Mauthausen (Àustria) i després a altres camps de concentració.

Aquest diumenge, amb motiu de la commemoració del dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust, l'Ajuntament ha organitzat un acte institucional que ha comptat amb la presència del president de les Corts, Enric Morera, i de descendents de les víctimes. A aquests últims els han lliurat una placa commemorativa del patiment dels seus familiars.

A més, divendres passat es va inaugurar a la Sala Sant Llorenç d'aquesta localitat de la Ribera Alta l'exposició La ignomínia de l'oblit: carcaixentins als camps d'extermini nazi, una mostra itinerant que organitza la Universitat de València, en col·laboració amb l'Ajuntament de Carcaixent.

La mostra, que es podrà visitar fins al 9 de febrer, està formada per 17 panells que arrepleguen fotografies i l'experiència vital d'aquests presoners que van patir la deportació i l'extermini després d'haver hagut d'abandonar el seu lloc d'origen i marxar cap a l'exili.

També et pot interessar

stats