Les caravel·les portugueses no amenacen la temporada de bany a Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha tancat al bany totes les platges després de l'aparició ahir, a la platja de Sant Joan i al cap de l'Horta, de dos exemplars de falses meduses.

La caravel·la portuguesa
La caravel·la portuguesa

El Patronat Municipal de Turisme i Platges ha informat que durant tot el dia de hui divendres es mantindran tancades al bany les platges d'Alacant. Ha afegit que la previsió de l'Institut d'Ecologia Litoral, a causa de les condicions climatològiques, és que hi podrien aparéixer més exemplars de caravel·la portuguesa. 

Al llarg del dia, els tècnics municipals faran un seguiment a les platges.

La bandera roja oneja des d'ahir al migdia davant de la presència de dues d'aquestes falses meduses per a previndre qualsevol incident. Aquest tancament se suma al de les platges del Campello, que des de dimarts passat mantenen la prohibició a les seues zones de bany per la presència dels hidrozous amb picada verinosa. Fins i tot, s'han vist exemplars a la platja d'Urbanova, al sud d'Alacant. A finals del mes passat també es va prohibir el bany pel mateix motiu a les platges del Campello. 

En Les notícies del matí d'À Punt Mèdia, David Gras, investigador de l'Institut d’Ecologia Litoral ha explicat que aquests animals desapareixeran en dues setmanes. Ha afegit que no es tracta d'un fenomen extraordinari, i que des de finals d'abril fins als primers dies de juny solen veure's al litoral.

David Gras ha puntualitzat que la caravel·la portuguesa se l'anomena falsa medusa perquè, tot i tindre una aparença pareguda, es tracta d'una colònia d'individus que adopta diverses formes: una d'elles semblant a les meduses amb pòlips i un esperó amb picada verinosa.

A més de freqüentar les aigües atlàntiques de les illes Açores, el vent de Llevant i les tempestes tropicals les han espentades cap a la Mediterrània.

També et pot interessar

stats