Caravana d'empleats i empleades públics per a denunciar ‘’abús de temporalitat’’

Han demanat al ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, que inicie una inspecció dels seus llocs de treball de manera que puguen passar a ser personal fix.

Caravana d'interins a tot Espanya
Caravana d'interins en tot Espanya

Els empleats i empleades públics temporals interins, membres del Moviment Independent 15F, han convocat aquest diumenge 30 caravanes en diversos municipis de tot el país, entre els quals les ciutats de València, Castelló de la Plana i Alacant, per a denunciar el que consideren “abús de temporalitat’’. També han demanat al ministre de Política Territorial Miquel Iceta que inicie una inspecció dels seus llocs de treball, de manera que puguen passar a ser personal fix.

 

María, una de les participants de la caravana organitzada a la ciutat de València, treballadora d’un ajuntament, ha explicat a À Punt que “tots nosaltres som interins temporals amb frau de llei” i molts “fa més de 20 anys que treballem per a l’administració. Ara ens trobem en una situació en què l’administració convoca una oposició en la quals els nostres llocs de treball estan inclosos”. Per això, demanen al ministre Iceta que paralitze aquest procés de oposicions.

 

Lectura del manifest del Moviment Independent 15F
Lectura del manifest del Moviment Independent 15F

“L’abús de la interinitat té cara de dona”

 

Segons els convocants de la protesta, “l’abús de la interinitat a la administració te cara de dona de 50 anys, que en el dia va accedir al seu lloc mitjançant una oposició o un altre tipus de procés selectiu. I moltes d’aquestes persones ara podrien quedar en una situació de precarietat”.

Altres ciutats on els empleats i empleades públics temporals s'han mobilitzat aquest diumenge són Albacete, Almeria, Cadis, Ciudad Real, Còrdova, San Sebastià, Fuerteventura, Gran Canària, Osca, Lanzarote, Logronyo i Lleó.

També et pot interessar

stats