Caps d'estat i de govern de la Unió Europea analitzen l’extensió del coronavirus

El líders europeus tracten de manera conjunta la coordinació d'estratègies enfront de la malaltia.

Caps d'estat i de govern de la Unió Europea analitzen l’extensió del coronavirus
Caps d'estat i de govern de la Unió Europea analitzen l’extensió del coronavirus
10 de març 2020 - 06:31

El Consell Europeu, que reuneix els caps d’estat de la Unió Europea per a definir l’agenda política, es reuneix aquest dimarts amb l’extensió del coronavirus com a únic punt en l’orde del dia. La cimera està convocada a les 17:00 hores i serà per videoconferència.

Dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha posat en contacte telefònic amb alguns dels seus socis europeus per a abordar de manera conjunta la coordinació d'estratègies contra el coronavirus.

Segons ha informat La Moncloa, Sánchez ha parlat amb la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, el primer ministre italià, Giuseppe Conte, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president del Consell Europeu, Charles Michel.

Així mateix, el president del govern espanyol ha tingut una conversa amb el director general de l'Organització Mundial de la Salut, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sánchez també ha contactat tant amb el líder del PP Pablo Casado, com amb el de Vox Santiago Abascal i la de Ciudadanos, Inés Arrimadas i la resta de portaveus, i té intenció de comunicar-se amb els presidents de les comunitats autònomes, per a compartir amb ells un missatge d'unitat, serenitat i rigor enfront d'aquest desafiament de salut pública

També et pot interessar

stats