Capitania Marítima immobilitza al port d'Alacant un vaixell que opera la ruta amb Orà per greus deficiències

La companyia ha abonat una fiança de 100.000 euros i el vaixell no podrà tornar a navegar fins que no solucione les incidències

Nou aspecte del ferri Moby Dada, conegut com a Piolín, adquirit per la companyia fa uns mesos
L'actual aspecte del ferri Moby Dada, conegut com a Piolín, adquirit per la companyia fa uns mesos / Algerie Ferries

El vaixell Moby Dada, de bandera i companyia italiana (que opera per a Algerie Ferries en la línia Orà - Alacant), es troba retingut al port d'Alacant després d'haver-se detectat una sèrie de deficiències greus en les mesures de seguretat i prevenció de la contaminació marítima durant una inspecció.

Es tracta d'un ferri col·loquialment conegut com Piolín per la decoració exterior que utilitzava fins fa un parell de mesos, el mateix que va llogar el govern espanyol el 2017 per a reforçar els serveis policials en l'Operació Copèrnic contra el procés de votació independentista a Catalunya. El vaixell ara llueix els colors i el logo d'Algerie Ferries que fa servir en la línia entre Alacant i Orà. L'orde de detenció ha eixit de la Capitania Marítima d'Alacant, dependent de la direcció general de la Marina Mercant del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, segons ha explicat el ministeri en un comunicat.

Els inspectors de la Capitania han trobat un risc alt per a la seguretat tant del vaixell com de les persones embarcades, la navegació i, fins i tot, la integritat del medi marí. A més de la immobilització, se li ha imposat una fiança de 100.000 euros que ja ha sigut abonada en la Caixa General de Depòsits del Ministeri d'Hisenda.

Entre les deficiències detectades pels inspectors de la Capitania, destaca una gran quantitat de pèrdues olioses a la sala de màquines, unes condicions de vida a bord que no són adequades segons l'estipulat al conveni de treball marítim (en vigor des del 2006). Hi ha diversos mitjans de detecció contra incendis i d'aïllament elèctric que es troben inoperatius, segons fonts del Ministeri de Transports.

Així, el ferri no podrà navegar fins que no esmene les deficiències detectades en la inspecció.

També et pot interessar

stats