La capitalitat europea de la innovació se li escapa a València

La mancomunitat Aís-Marsella-Provença Métropole arrabassa el reconeixement a la ciutat, que rebrà 100.000 euros en qualitat de finalista

El títol de Capital europea de la innovació porta aparellada una compensació econòmica d'un milió d'euros
El títol de capital europea de la innovació no ha recaigut finalment a València / À Punt NTC

No ha pogut ser. València no ha aconseguit el títol de capital europea de la innovació. Finalment, aquest reconeixement ha recaigut en la mancomunitat Aís-Marsella-Provença Métropole. València ha quedat en tercera plaça, per darrere de la finlandesa Espoo. La decisió del jurat s'ha fet pública aquest dimecres a Brussel·les, davant representants de les ciutats aspirants, que en el cas de València encapçalaven l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor d’Innovació, Carlos Galiana. 

Tot i no haver obtingut aquest títol, la ciutat rebrà 100.000 euros, que podrà invertir en iniciatives relacionades amb la innovació i la competitivitat.

El títol de capital europea de la innovació comportava una compensació d’un milió d’euros, destinat a reconéixer les pràctiques innovadores de la ciutat, elevar-ne el nivell internacional i millorar la capacitat com a urbs model en innovació, però ara València haurà de conformar-se amb tan sols 100.000 euros per a aquest propòsit. La distinció de capital europea de la innovació té com a objectiu donar suport a les bones pràctiques en aquest àmbit implementades per les ciutats europees en matèria de governança, experimentació, impuls de la innovació i tecnologia.

L'alcalde de València, Joan Ribó, qui encapçalava la delegació valenciana per a conéixer el resultat d'aquest procés, ha felicitat la ciutat guanyadora, i ha defensat que la innovació és un camí pel qual continuaran apostant, amb l'objectiu que "tota la ciutat treballe per la innovació".

Es tracta de la segona vegada que València es queda sense aquest reconeixement, ja que el 2020 la ciutat va presentar la seua candidatura, va superar totes les fases d'avaluació i la Comissió Europea la va reconéixer com una de les sis millors ciutats europees en matèria d'innovació, però no va aconseguir emportar-se el títol. 

També et pot interessar

stats