El capità Kirk de 'Star Trek' viatja a l'espai als 90 anys

William Shatner, conegut pels passejos interestel·lars en la sèrie televisiva, ha complit el seu somni amb la missió Blue Origin de Jeff Bezos

L'actor, en una imatge d'arxiu / Reuters

William Shatner, de 90 anys, que va interpretar el popular capità James T. Kirk en la sèrie de televisió Star Trek, finalment ha pogut complir aquest dimecres el seu somni: viatjar a l’espai. Ho ha fet amb el coet New Shepard, de la missió Blue Origin, desenvolupada pel fundador d’Amazon, Jeff Bezos.

New Shepard és un coet suborbital d'enlairament vertical i aterratge vertical, que ha desenvolupat Blue Origin com a sistema comercial per al turisme espacial suborbital.

Imatge de William Shatner en el seu paper protagonista a Star Trek
Imatge de William Shatner en el seu paper protagonista a Star Trek / William Alan Shatner Wikipedia

L’actor canadenc, que va assolir la popularitat per comandar la nau estel·lar USS Enterprise (NCC-1701), ha volat per l’espai durant 10 minuts.

"És increïble, increïble!"

En descendir de la càpsula, el capitan Kirk s’ha mostrat molt emocionat i, mentre abraçava Jeff Bezos, li ha dit: "És increïble, increïble!". I notablement commogut ha dit: "Estic tan ple d'emocions pel que acaba de passar...! És extraordinari".

"No sé el que puga semblar-li al món, però a mi mateix em sembla que només soc com un xiquet que juga a la vora de la mar mentre el gran oceà de la veritat es mostra desconegut davant meu", ha continuat.

Imatge dels actors i actrius de la sèrie de TV Star Trek
Imatge dels actors i actrius de la sèrie de TV Star Trek / Memory Alpha-Fandom

En aquesta ocasió, William Shatner ha canviat de companys de viatge i en compte de la tripulació d’Star Trek (el primer oficial, el Sr. Spock, l'oficial metge en cap, Leonard Nimoy, i l'oficial de comunicacions, Nyota Uhura, per altres tres tripulants) s'ha enlairat junt amb el doctor Chris Boshuizen, –cofundador de l’empresa Planet Labs, que proporciona diàriament cartografia global del planeta des de l'espai–; Glen de Vries, cofundador de l’empresa Medidata Solutions, la plataforma d'investigació clínica més utilitzada del món, i i Audrey Powers, vicepresidenta de la missió New Shepard.

L'actor de Hollywood, després d’aquest passeig amb la càpsula suborbital Blue Origin, a més, s’ha convertit en la persona de més edat que viatja a l'espai.

També et pot interessar

stats