El capellà investigat per la mort d’un ancià a Cullera defensa que “només va proposar la cuidadora”

L’advocat del religiós, Juan Molpeceres, recorda que la Guàrdia Civil encara ha de demostrar que no es tracta d'una mort natural

Juan Molpeceres, advocat del retor investigat per al mort d'un ancià a Cullera
Juan Molpeceres, advocat del rector investigat per la mort d'un ancià a Cullera / À Punt NTC
20 de juny 2024 - 21:46

El rector de l’església de Sant Antoni de Cullera (Ribera Baixa), investigat per la mort d’un veí de 91 anys, ha defensat a través del seu advocat que l’únic vincle que l'uneix amb el presumpte homicidi és el fet d’haver proposat a la família de la víctima els serveis de cuidadora domèstica de l’altra investigada. 

El nonagenari, que va morir dos setmanes després que esta dona començara a treballar com a interna a sa casa, va canviar el testament per a deixar-li la seua vivenda i els estalvis. En eixes últimes voluntats, també incloïa un llegat de 6.000 euros i diversos mobles per a la parròquia de Sant Antoni, tal com ha detallat la defensa del rector. La Guàrdia Civil ha constatat que en eixe temps la cuidadora va comprar fàrmacs que provoquen amnèsia, confusió i sedació. 

L’advocat, el penalista Juan Molpeceres, ha recalcat que “va ser la família de la víctima qui li va demanar al rector que li buscara una cuidadora” i que, per tant, ell es va limitar a “ajudar”. Concretament, la persona que va demanar la mediació del religiós per a contractar una assistenta domèstica va ser el nebot segon de l'ancià, el mateix que ha denunciat els fets davant del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sueca. L’acusació sosté que la treballadora va aïllar la víctima de la família, i fins i tot, va provocar-li la mort a través de la ingesta de medicació.   

Molpeceres ha desmentit la tesi inicial de la Guàrdia Civil que relacionava el rector amb la cuidadora per, entre altres qüestions, tindre el mateix cognom i procedir del mateix barri d’Albaida. “Efectivament, s'ha descartat totalment eixa possibilitat, no són parents, es coneixien de la parròquia i que eren del mateix poble, exclusivament”, ha detallat l’advocat. 

El penalista, que ha representat l’arquebisbat de València en una altra ocasió, ha recordat que les investigacions de la Guàrdia Civil encara han de demostrar que la mort de l'ancià no s’haja produït de manera natural. Molpeceres també s’ha mostrat positiu respecte del possible arxivament de la investigació al seu defensat durant la instrucció del cas. “És perfectament possible i és el que pretenem nosaltres, que al sacerdot se'l desvincule totalment d'estos fets”, ha recalcat l’advocat. 

També et pot interessar

stats