El caos en la xarxa valenciana de rodalies arriba a les Corts

El 2019 Renfe va suprimir prop de 7.600 trens de mitjana distància i rodalia a la Comunitat Valenciana.

El caos en la xarxa valenciana de rodalies arriba a les Corts
El caos en la xarxa valenciana de rodalies arriba a les Corts

Les Corts debaten aquest dimecres sobre la situació en la xarxa ferroviària valenciana després dels continus retards en el servei i les cancel·lacions dels trens en els darrers mesos.

La data coincideix amb l'aniversari de la iniciativa dels ajuntaments en què exigien revertir la situació a què està sotmés el servei públic de rodalies i mitjana distància.

La plataforma Indignats amb Renfe, que estarà present en la sessió plenària, considera que falta més implicació per part de les administracions i que el servei ha empitjorat, sobretot en la línea Xàtiva-Alcoi, que en bona part és substituïda per autobusos.

La iniciativa de les Corts coincideix també amb un informe d'Adif que assenyala que, el 2019, Renfe va suprimir prop de 7.600 trens de rodalia a la Comunitat Valenciana. A més, en quasi cinc anys s'han multiplicat per catorze les supressions de trens a València. Les causes es deuen a la falta de personal i de material.

Des de la Generalitat ja han apuntat que treballen juntament amb el Ministeri de Transports per a aplicar un pla de xoc que consistirà en la incorporació de trens d’altres comunitats autònomes i en la contractació de més maquinistes.

També et pot interessar

stats