Caos en les connexions amb els aeroports britànics per una fallada tècnica en els sistemes de control aeri

Aquest dilluns hi havia programades més de 3.000 arribades i eixides, coincidint amb un festiu al país i amb l'operació tornada de les vacances d'agost

Passatgers esperant a l'aeroport de Heathrow, a Londres
Passatgers que esperen a l'aeroport de Heathrow, a Londres / Hollie Adams (Reuters)

Els sistemes de control de trànsit aeri del Regne Unit han patit una fallada tècnica aquest dilluns que ha provocat centenars de cancel·lacions i retards en plena campanya d'estiu. El gestor britànic de control aeri, NATS, ha informat que la fallada ha afectat el processament automàtic dels vols, pels quals les dades d'aquests vols ha calgut introduir-les manualment, cosa que ha alentit el procés. Per això, encara que l'espai aeri ha continua obert en tot moment, el trànsit s'ha restringit el màxim possible per a garantir la seguretat aèria.

En un comunicat han lamentat l'incident i han recordat als passatgers que es posen en contacte amb les aerolínies respectives per a informar-se sobre els canvis del seu vol. Passades les 15:00 hores, hora britànica, han informat que el problema per fi havia quedat resolt i que estaven treballant al costat de les aerolínies per a diluir el col·lapse "amb la major eficàcia possible".

Segons publica Bloomberg, aquest dilluns hi havia programades més de 3.000 arribades i eixides als aeroports britànics, segons han extret de Cirium, coincidint a més amb un festiu al país i amb l'operació tornada de les vacances d'agost.

A causa de la magnitud del cas, amb milers de vols afectats, tornar l'estabilitat al trànsit aeri al Regne Unit podria demorar-se alguns dies. Diverses aerolínies, com Ryanair o British Airways, ja han advertit als passatgers que les seues operatives han patit canvis i cancel·lacions almenys al llarg del dia de hui.

També et pot interessar

stats