Canvis en l’educació secundària: el batxillerat tindrà cinc modalitats i l’ESO incorpora noves assignatures

Es crearà el batxillerat general per a l’alumnat que curse una carrera que no requerisca coneixements exhaustius previs

Quatre xiquetes adolescents es dirigeixen a l'entrada d'una escola
Quatre xiquetes adolescents es dirigeixen a l'entrada d'una escola / Ricardo Rubio (Europa Press)
27 de setembre 2021 - 18:04

El Ministeri d'Educació ha plantejat a les comunitats autònomes ampliar de tres a cinc les modalitats del batxillerat i, dins d'aquesta reorganització educativa, ha proposat la creació d'una vintena d'assignatures per a batxillerat i educació secundària obligatòria (ESO).

Pel que fa a les modalitats del batxillerat, es mantenen els de Ciència i Tecnologia i d'Humanitats i Ciències Socials. Mentrestant, el d'Arts es desdobla en dos: Música i Arts Escèniques, i Arts Plàstiques, Imatge i Disseny. A més, se'n crea un nou que es denominarà General.

La modalitat general estarà dirigida a l’alumnat que curse una carrera que no requerisca vindre del batxillerat amb un coneixement exhaustiu de determinades matèries. Es refereix, per exemple, a carreres sociosanitàries o vinculades a ciències socials, com la psicologia.

Noves assignatures: Ciències Ambientals o Empresa i Disseny de Models de Negoci

Pel que fa a les noves assignatures, el Ministeri ha informat que s'hi incorpora, per exemple, una de Ciències Ambientals, i les Matemàtiques es desdoblen en diferents nivells, segons l'orientació del futur universitari.

Es crea una assignatura de Tecnologia i Enginyeria, i el Dibuix Tècnic es desdobla també en dos, un per a Arquitectes i un altre per a Disseny i Arts Plàstiques. A més, n'apareix una altra anomenada Empresa i Disseny de Models de Negoci.

Una altra assignatura més, precisament del batxillerat general, serà Economia, Emprenedoria i Activitat Empresarial. En les modalitats d'Art inclouran, per exemple, cultura audiovisual i tècnica vocal.

L'alumne de 4t d'ESO decidirà en acabar si cursa batxillerat o FP

Una novetat més de la reorganització educativa és que l'alumnat ja no haurà de triar a l'inici de quart de l'ESO si opta a batxillerat o a formació professional, ja que la decisió es prendrà en acabar l'últim curs d'educació secundària.

D'aquesta manera, segons Educació, els itineraris desapareixen i quart serà comú amb les optatives que trie l'alumne, que podrà esperar a acabar el curs per a decidir-se per batxillerat o FP.

També et pot interessar