De l'eufòria a la por: en quin estat emocional ens deixa la fi de l'estat d'alarma?

La fi de les restriccions i el bon oratge ens fan segregar dopamina que ens anima a eixir al carrer. El psicòleg Enric Valls classifica la població en tres grups de població segons el seu estat emocional

Canvia l'estat emocional amb la fi de l'estat d'alarma?
Jesús Moreno
09 de maig 2021 - 16:46

Darrere de les explosions d'eufòria viscudes en acabar l'estat d'alarma hi ha una explicació científica. El psicòleg Enric Valls classifica la població en tres grups de població d'acord amb el seu estat emocional. Els primers gaudeixen del canvi legislatiu com un premi a un esforç realitzat. El segon grup viu o vol viure per damunt de la norma i no accepta restriccions. Per acabar, trobem persones que no estan prou sensibilitzades amb la Covid-19 i obliden que el virus encara conviu amb nosaltres.

Per a la psicòloga Alejandra Santos, la fi de l'estat d'alarma deixa molta gent amb ganes de reprendre la seua vida en el mateix punt on la va deixar abans de la pandèmia. Santos recomana reeducar el nostre oci perquè ens permeta gaudir de manera compatible amb les mesures sanitàries vigents en cada moment. Per a les persones que viuen aquest moment amb por, resulten recomanables les activitats culturals amb controls higiènics i d'aforament.

Reprendre les activitats que féiem abans del confinament ens pot portar a un estat d'eufòria generat en part per la dopamina. Aquesta substància química que es genera en el nostre sistema nerviós cal controlar-la per tal que no ens domine i ens acabe arrossegant a objectius de curt termini. L'associació del bon temps amb la realització d'activitats lúdiques i festives també ens porta a motivar-nos majoritàriament aquests dies de sol. Per això, la recomanació de la psicòloga Alejandra Santos implica dur a terme activitats que ens agraden i emocionen, però sense oblidar l'objectiu col·lectiu a llarg termini, eixir sans i estalvis d'aquesta pandèmia.

També et pot interessar

stats