Canvia el calendari de vacunació infantil

Santitat substitueix la vacuna contra la meningitis C i afegeix varietats noves de la malaltia.

VÍDEO | Canvia el calendari de vacunació infantil

A partir d’aquest dijous, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha introduït canvis en el calendari de vacunació infantil. Ha substituït la vacuna contra la meningitis C i ha afegit varietats noves de la malaltia. 

Aquestes modificacions es duran a terme en els nascuts a partir del 2007, xiquets i xiquetes de 12 anys per als quals la vacuna anterior ja estava inclosa en el calendari. A partir d’ara, estaran protegits contra les noves varietats d'aquesta malaltia. 

El cap de Promoció de la Salut i Prevenció de la Conselleria de Sanitat, Josep Lluch, ha explicat als micròfons d’À Punt Mèdia que el canvi més important consisteix en la substitució de la dosi del meningococ C amb una vacuna que conté també el del W, Y i A. 

La incidència a Espanya d’aquesta malaltia és de 4 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a la Comunitat Valenciana és del 0,44. Malgrat això, l'increment de casos ha provocat aquest canvi en el calendari. 

 Aquesta substitució es farà de forma gradual i quedarà implantada a tot el territori al llarg del 2020. 

La mort d'una xiqueta de 13 mesos obri el debat de les vacunacions

La mort per meningitis d'una xiqueta de 13 mesos a Alacant el divendres passat ha obert el debat sobre les vacunacions contra aquesta malaltia. 

Segons Josep Lluch, a hores d’ara estan esperant els resultats de les anàlisis per a concretar quin tipus d'infecció és el que ha causat la mort de la menuda. De moment s'han pres mesures per a evitar que hi haja casos nous. Els familiars i el personal sanitari que han estat en contacte amb la xiqueta estan sent tractats amb un antibiòtic. 

El Bexero, no finançat 

El canvi en la política de vacunacions no afecta el meningococ B. I el Bexero, la vacuna opcional que no entra en la Seguretat Social i s'aplica a menors de quatre anys, queda fora del calendari obligatori. És una vacuna que, a pesar que ja fa un temps que circula, hi ha dubtes pel que a la duració de la protecció i a l'eficàcia a l'hora de reduir-ne els casos. 

També et pot interessar

stats