Canvi radical de l'oratge amb tempestes fins dimecres a la nit

Les pluges vespertines han deixat, en només 40 minuts, 48 litres per metre quadrat a El Toro (Alt Palància).

VÍDEO | Canvi radical de l\'oratge amb tempestes fins dimecres a la nit

Una forta tempesta que ha afectat les zones de l’interior de la Comunitat Valenciana aquest dimarts ha deixat registres com els 48,6 litres per metre quadrat a El Toro (Alt Palància) en només quaranta minuts o els 43,4 a Alpont (Serrans). El rècord de la jornada se l’ha endut la localitat de Santa Magdalena de Polpís (Baix Maestrat), amb més de 107 litres per metre quadrat.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, des de primera hora de la vesprada s'han produït precipitacions acompanyades de tempesta en zones de l'interior del territori valencià, que han sigut d'intensitat molt forta a l'interior sud de les comarques del nord i en zones limítrofes de l'interior nord de les comarques centrals.

També s'han registrat tempestes i ruixats intensos a l'interior de les comarques del sud, en localitats com Xixona, Castalla, Villena, Salines i Elda.

A més, el vent del nord-est ha anat augmentant des del migdia, amb ratxes per damunt dels 50 quilòmetres per hora, com els 68 a què han arribat a l'aeroport de Manises o els 53 d'Oliva.

D'altra banda, el Consorci de Bombers de València ha intervingut en una desena de serveis motivats pel vent, i ha procedit a sanejar façanes i retirar arbres a Burjassot, Godella, Xirivella, la Pobla de Farnals, Benifaió i Polinyà de Xúquer.

A més, el Consorci de Bombers de Castelló ha efectuat nou serveis relacionats amb la pluja i el temporal de mar a la zona del litoral nord, com el rescat de cinc vehicles atrapats en l'aigua a Benicarló i d'una embarcació a la deriva a Peníscola, localitat on han revisat zones inundades en dues urbanitzacions i un aparcament públic.

Noves tempestes a les comarques centrals

Durant la matinada de dimecres continuen els avisos activats per la probabilitat que noves tempestes descarreguen a les comarques centrals. Aquestes tendiran a amainar a primeres hores del matí. De vesprada, en creixeran de noves a les comarques de l'interior nord que podrien ser persistents i puntualment intenses.

També et pot interessar

stats