Les comarques del nord acomiaden juliol amb tronades i pedregades

Les tempestes han avançat amb força aquest dissabte des de l'interior cap a la costa, i des del nord cap al sud del territori

Pedregada a Benicarló
Pedregada a Benicarló / Rafa Rodríguez

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) havia activat per a aquest dissabte l’avís taronja (risc important) per tronades localment fortes al nord de Castelló i avís groc (risc alt) a la resta de la província i aquestes previsions s'han complit. A la comarca dels Ports, on més ha plogut ha sigut a Vallibona, on han caigut 20 litres per metre quadrat, però la pluja també ha arribat a Vinaròs i Peníscola (Baix Maestrat). Així mateix ha caigut pedra a Cervera del Maestrat, Benicarló i Castelló de la Plana, on han resultat danyats diversos cotxes. A Morella ha plogut amb força, però el més significatiu ha sigut el fort vent i la intensa baixada de temperatures, que es preveu que arriben a marcar un mínim de 9 graus, una situació molt poc usual al començament del mes d'agost.

Segons la previsió, les quantitats de pluja podrien superar en una hora els 40 litres per metre quadrat i anar acompanyades de granís al nord de Castelló, i al litoral, els 20 litres per metre quadrat.

Avisos dissabte
Avisos dissabte

Des del Servei d’Emergències de la Comunitat Valenciana recorden a aquelles persones que s'hagen de desplaçar per les comarques del nord, amb motiu de l’operació eixida d’aquest cap de setmana, que extremen les precaucions al volant. Recorden que és important consultar la informació de la DGT en les xarxes per a saber on hi ha incidències i escollir sempre que es puga les carreteres principals. En cas de necessitar ajuda, poden telefonar al 112. 

També et pot interessar