Cano va ser l'autor intel·lectual de l'assassinat de Ponsoda, segons l’UCO

La Guàrdia Civil diu que el motiu del crim va ser l'"odi i el rebuig" a l’alcalde de Polop.

L'acusat Juan Cano, al jutjat d'Alacant per a assistir a la primera sessió del juí
L'acusat Juan Cano, al jutjat d'Alacant per a assistir a la primera sessió del juí / Morell (Efe)

El cap de la investigació de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha afirmat que “l'única autoria intel·lectual possible” de l’assassinat de l’alcalde de Polop, Alejandro Ponsoda, és el seu company de partit i successor en l’alcaldia, Juan Cano.

Així ho ha expressat el màxim responsable de la investigació policial del crim durant la quarta sessió del juí amb jurat popular que es fa a l’Audiència Provincial d’Alacant.

Aquest responsable de l'UCO ha explicat que el motiu del crim va ser l'"odi i el rebuig" a Ponsoda, i ha apuntat que aquests sentiments van sorgir per haver-lo relegat en les llistes electorals de les eleccions municipals de maig de 2003, després que una tercera persona denunciara Cano per un suposat intent de suborn.

El testimoni protegit va relatar obertament que Cano li va encomanar a ell mateix l’assassinat d’Alejandro Ponsoda un temps abans que s’efectuara el crim.

Aquest juí amb jurat popular té lloc més de dotze anys després del crim, el 19 d'octubre de 2007. Tres persones mataren a tirs l'alcalde de Polop (Marina Baixa), Alejandro Ponsoda, a la porta de sa casa de Xirles, una pedania de la localitat. Ponsoda moria dies després a l'Hospital General d'Alacant. Com a principal mòbil de l'assassinat es parla de la corrupció emparada en el creixement urbanístic de la zona.

També et pot interessar

stats