Cano defén la bona relació que tenia amb l’alcalde assassinat per a justificar la seua innocència

Apunta que va “prevaricar” perquè la filla de la víctima “es quedara fixa” en l’Ajuntament de Polop.

L'acusat Juan Cano arriba al jutjat d'Alacant per a assistir a la primera sessió del juí

El successor d’Alejandro Ponsoda, l’alcalde de Polop assassinat a tirs en 2007, i un dels acusats del crim, el també popular Juan Cano, ha defensat la seua innocència durant la declaració en la sessió del juí d’aquest dimecres. Cano ha destacat la bona relació que tenia amb la víctima, de qui ha dit que va ser el seu col·laborador més pròxim i, inclús, ha admés que va prevaricar per a “fer fixa” una de les seues filles. 

Juan Cano és un dels set acusats per l'assassinat de Ponsoda en el juí amb jurat popular. La fiscal demana per a ell i per als quatre presumptes inductors 25 anys de presó, i 27 per als tres presumptes sicaris. 

El successor de Ponsoda era regidor d'Urbanisme i vicealcalde en el moment del crim i després alcalde durant dos anys, fins que el van detindre. L’acusat ha assegurat que “mai amb ningú, en cap moment i en cap lloc” va planejar l’assassinat de Ponsoda. Com va fer en l’escrit d’acusació, Juan Cano ha negat la versió del testimoni protegit que l’incrimina. En aquest sentit, ha admés que va estar al prostíbul on es va gestar el crim, però anys abans de l’assassinat. 

Cano ha intentat justificar la col·laboració que mantenia amb l’alcalde assassinat. Ha arribat a dir que una de les filles d'ell tenia un contracte temporal de suport en l'Agència de Desenvolupament Local de Polop i que, una vegada mort Ponsoda, va traslladar a la resta de regidors que tenia el "compromís" que "María s'hi quedara fixa". Ha afegit que va preguntar als companys de corporació si li permetien que fera "el que havia de fer" per a aconseguir aquest objectiu. 

El successor en l'alcaldia

D’aquesta manera, quan va arribar la data per a renovar o extingir el contracte de María Ponsoda, va oblidar notificar-li el venciment, i s'hi va quedar fixa, ha assegurat. Cano ha explicat que va fer això malgrat que sabia que era "un possible delicte de prevaricació", encara que creu que "ja ha prescrit".

Gran part de la declaració de Cano s’ha centrat a manifestar la bona relació que mantenia amb l’alcalde assassinat. Ha tractat d'aclarir que de 1991 a 2007 va col·laborar estretament amb Ponsoda i que Ponsoda li havia traslladat el desig de no repetir en les eleccions de 2011 i que ell fora el successor. 

Encara més, Juan Cano ha afirmat que qui era alcalde aleshores li va manifestar que dimitiria uns mesos abans de les eleccions següents perquè ell "provara" per a saber "si li agradava" estar al capdavant de la corporació. En tot cas, Cano ha relatat que, per a dirigir les àrees d'Hisenda i Urbanisme, ell era qui estava al capdavant de "la gestió diària" de l'Ajuntament, encara que sempre "amb l'absoluta confiança d'Alejandro".

També et pot interessar

stats