Canet Rock: 22.000 assistents sense distància de seguretat, tests d'antígens i llargues cues

És el segon festival de música massiu que se celebra a Espanya en la pandèmia i s'han fet tests en 15 punts de tot Catalunya

Un dels concerts del festival Canet Rock
Un dels concerts del festival Canet Rock / EuropaPress

Els assistents al festival Canet Rock, que reuneix aquest dissabte més de 22.000 persones a Canet de Mar (Barcelona), han hagut de suportar llargues cues, algunes de més de tres hores, per a accedir als punts habilitats per a realitzar el test d'antígens necessari per a entrar a la zona de concerts.

El Canet Rock és el segon festival de música massiu sense distàncies que se celebra a Espanya, després que dijous passat començara el festival Vida a Vilanova i la Geltrú amb 10.000 persones.

Fonts de Canet Rock han explicat que les cues s'han format perquè "molta gent s'ha presentat en un horari diferent del que tenia marcat i fins i tot en una localitat diferent".

"El resultat del test està tardant un poc més del que prevéiem i estem donant prioritat a la seguretat perquè ningú entre en el festival sense un resultat negatiu en el test d'antígens".

Tres amigues de vint anys que tenien cita a les 15:30 hores i que a les 19:00 hores encara estaven esperant la validació del test s'han lamentat de la llarga espera i han criticat que l'organització "no haja tingut el detall de repartir almenys un poc d'aigua" mentre estaven drets sota el sol.

L'organització ha habilitat quinze punts en diferents localitats de Catalunya per a fer els tests d'antígens al llarg de tot el dia i ha contractat 1.500 treballadors per a realitzar-los.

Entre les 9:00 hores i les 19:00 hores s'han sotmés al test 19.500 persones i s'han detectat 106 positius per Covid-19, que no han pogut entrar al festival.

A més, vora 800 persones s'han posat en contacte amb l'organització per a avisar que no acudirien perquè han contret la malaltia recentment o han tingut contacte amb un positiu.

El públic del Canet Rock es majoritàriament jove i es troba en la franja d'edat més afectada actualment pels contagis. Per aquesta raó, el festival considera que la seua tasca és molt important des del punt de vista sanitari, perquè s'han convertit "en el punt de cribratge més important de Catalunya entre el sector de la població que està patint més contagis" i contribueixen a identificar nous casos.

També et pot interessar