El candidat francés a Eurovisió, víctima d'insults homòfobs i racistes a les xarxes

Bilal Hassani rep una mitjana de 10 comentaris per minut per ser homosexual i francomagribí.

Bilal Hassani, el candidat de França al festival d'Eurovisió
Bilal Hassani, el candidat de França al festival d'Eurovisió / @iambilalhassani

Bilal Hassani, el candidat de França al festival d'Eurovisió que se celebrarà al maig a Israel, ha denunciat que rep una mitjana de deu insults racistes i homòfobs cada minut a les xarxes socials. 

Hassani, de 19 anys, va convéncer el 36% dels teleespectadors francesos amb la cançó "Roi" ('rei') per a actuar en la 64a edició del festival. Tanmateix, alhora que uns l'enalteixen com a icona del moviment LGTBI, els detractors s'acarnissen amb ell, l'insulten per un doble prejudici: ser homosexual i d'origen magribí. 

"Quasi mai conteste la gent que m'odia, si ho faig, però, intente fer-ho amb humor, sense prendre-m'ho seriosament", ha comentat el jove, que té 800.000 seguidors en el compte de Youtube. 

La cançó que competirà a Tel-Aviv barreja l'anglés i el francés i, per a Hassani, és una manera de reivindicar la seua singularitat, ja que va vestit amb un trage negre amb lluentons inspirat en Michael Jackson. "Les normes que em diuen com vestir-me, què he de fer o com m'he de comportar me les bote", assegura. 

L'allau d'amenaces i insults que ha rebut Hassani ha comportat el pronunciament de diferents organitzacions franceses que combaten l'homofòbia. STOP Homophobie i Urgence Homophobie, per exemple, han anunciat que s'uniran per a demandar cada persona que llance missatges violents contra el cantant. 

L'exposició mediàtica del francomagribí coincideix amb el llançament d'un pla del govern francés per a plantar cara a l'homofòbia i la transfòbia a les escoles, que té per lema "Tots iguals, tots companys". 

També et pot interessar

stats