Cancel·len els comptes de YouTube i Instagram de la jove negacionista que es va colar a l’Hospital d’Elx

YouTube adverteix que el compte s'ha tancat a causa “d'infraccions greus o reiterades” de la política de la xarxa social.

Missatge de Facebook que apareix en una de les publicacions de la jove negacionista
Missatge de Facebook que apareix en una de les publicacions de la jove negacionista

Les xarxes socials de YouTube i Instagram han cancel·lat temporalment els perfils de Sonia Bazan, la jove negacionista que es va colar a l’Hospital d’Elx per a emetre un vídeo en directe, on qüestionava que els centres sanitaris estigueren col·lapsats.

Així ho ha assegurat Bazan en una publicació a Facebook, en què afirma que li han cancel·lat els seus comptes a YouTube i Instagram. Justament acabava de recuperar la xarxa social creada per Mark Zuckerberg, que li havien tancat durant una setmana precisament per la publicació del vídeo de l’Hospital d’Elx, que també li han despublicat de totes les xarxes.

En el cas de YouTube, apareix la següent advertència: “Aquest compte s'ha cancel·lat a causa d'infraccions greus o reiterades de la política de YouTube sobre la prohibició del contingut l'objectiu del qual siga assetjar o amenaçar a algú”. Pel que fa a Instagram, hi surt el missatge “Aquesta pàgina no està disponible”.

Per tal d’evitar les restriccions d’incompliment de la normativa de les diferents xarxes, Bazan ha explicat que té diversos comptes en cas que se’ls cancel·len.

Pel que fa a Facebook, on té més de 20.000 seguidors, en diverses publicacions s’adverteix sobre la veracitat del seu contingut: “Aquesta publicació repeteix informació sobre la Covid-19 que verificadors de dades independents han indicat que és falsa”.

L’Hospital General d’Elx ja ha obert una investigació després que la jove emetera el vídeo, de vint minuts de durada, on es preguntava diverses vegades: “On està la saturació?”. Bazan forma part del col·lectiu Humans conscients i lliures, de caràcter negacionista.

També et pot interessar

stats