Camps diu ser una "víctima política" i acusa Puig i Oltra de perseguir-lo amb l'Advocacia de la Generalitat

L'expresident ha nega davant qualsevol responsabilitat en els contractes de la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006.

VÍDEO | Camps diu ser una \"víctima política\" i acusa Puig i Oltra de perseguir-lo amb l\'Advocacia de la Generalitat

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exvicepresident del Consell Víctor Campos tanquen aquest dimecres la ronda de declaracions dels huit investigats pels contractes efectuats per la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la visita del papa Benet XVI a València el 2006.

En arribar als jutjats, Camps ha dit que arriba “amb tota la tranquil·litat del món” i que “és una víctima política”. Ha dit estar molt enfadat amb “la parella del frenesí”, en referència al president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, als quals ha acusat d’estar utilitzant l’Advocacia de la Generalitat per a perseguir-lo políticament en un procediment que no és “just ni seriós”. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha contestat les acusacions de Camps: “Una persona que ha malbaratat el prestigi de la Comunitat Valenciana i que va dir que la Fórmula 1 costaria zero euros, i finalment ens ha costat als valencians centenars de milions, no em mereix cap tipus de respecte”.

Francisco Camps ha comparegut durant 20 minuts davant el jutge després de l’exvicepresident Víctor Campos. En eixir ha explicat els periodistes que li ha traslladat a la jutgessa que la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, la responsable d’elaborar els contractes era privada i que, per tant, ell no hi té cap responsabilitat. Ha afegit que ha entregat a la jutgessa diversos informes que acrediten la seua versió.

El jutjat d'instrucció número 5 de València investiga, arran d'una denúncia de la Fiscalia Provincial de València, la presumpta comissió dels delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'administració en aquells contractes. La causa, oberta el juliol de 2016, té l'origen en la peça separada del cas Gürtel.

En aquesta causa han declarat ja l'expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino; la que va ser secretària general de la fundació, Henar Moliner; el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero; el secretari personal del cardenal Agustín García-Gasco, Antonio Corbí; l'exdirector general de l'IVF i exmembre del patronat de la fundació, Enrique Pérez Boada; i el representant legal d'aquesta, Francisco Javier Jiménez.

També et pot interessar

stats